Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

yamaha XT 660 R

« Vissza

yamaha XT 660 R

2.048.000 Ft

Következő kép »


XT 660 R
Yamaha XT660R in action 1/19

Termékleírás Adatlap Érdeklődni szeretnék
Yamaha XT 660 R prospektusának letöltése

Yamaha XT 660 R leírása:

Ha a Yamaha XT sorozata kerül szóban, nekem mindig egy kedves emlékem jut eszembe. Engedjétek meg, hogy most inkább ezt osszam meg Veletek - a sok technikai adat helyett, ami amúgy is látható az "adatlapon".

Egy szép őszi hétvég Egerszalók környékén túráztunk a Mátra lankáin.
A kora reggeli napsütésben a hegyoldalban üldögélve bámultam a völgyben kanyargó aszfaltcsíkot - átadva magam a táj minden szépségének - mikor egy semmivel sem összehasonlítható hang törte meg a csendet először alig hallhatóan, majd egyre magabiztosabban. Önkéntelenül fogalmazódott meg bennem az angol motoros kifejezés:
"The sound of singles!", vagy is: "Az egyhengeresek hangja!"
(Érzésem szerint a helyes fordítás pontosabban így hangzana: "Az egyhengeresek varázslatos hangja!")
Eközben már fel is tűnt a Yamaha XT 660-asa. A hajnali párában átködlő poroszkáló motoros maga volt a 20 század lovagja. Láthatóan a hátsó ülésén az összetekert sátorlapba csomagolta minden munícióját. Megjelenésével, mély hangjával nyugalmat méltóságot de egyben erőt sugárzott és azt a fajta szabadságot, mely keveseknek adatik meg!

Aztán lovagunk egy hirtelen gondolattal irányt váltott, le a murvás ösvényre. Talán az út mellé szegődött kis patakot vette észre, de az is lehet, hogy csak megunta az aszfalt egyhangúságát. Kissé kiállva az ülésből terelgette paripáját egy darabig, majd úgy tűnt el a következő kanyarban ahogy motorjának hangját nyelték el a néma hegyek.

Nehéz szavakban átadnom a pillanat varázsát, de abban a pillanatban azt éreztem:
Ez az IGAZI motorozás!


Máthé Tamás
Yamaha Debrecen