Motorinfo - Yamaha XT 660 X

2006. Október 26., Csütörtök | Szerző: motorinfo.hu

 Yamaha XT 660 X

Lendületesítés a formáknak, Euro-3 a motornak. És egy új, merész narancsszín. Megújult a Yamaha kedves supermotója is.

  

A Yamaha "kis változtatásokról" beszél, a képeket elnézve azonban úgy tűnik, hogy az XT alapjain életrehívott supermoto alapos frissítést kapott, esztétikai és műszaki szempontból egyaránt.

 

Mivel az abszolút újdonságokat tünteti ki az ember mindig legnagyobb figyelmével, Kölnben az XT is némileg a második vonalba szorult. Pedig új, rövidebb ruhács- kájával a Yamaha motardja nagyon is szemrevaló jelenség.

Előlről, hátulról

 

A formatervezők áldásos munkájának és az új rászerelt elemeknek hála a 2007-es XT 660 X agresszívebb küllemet tudhat magáénak, mint elődje. Felszereltsége is gazdagabb a korábbinál, elég ha az alumínium lengővillára (az előző darab acélból készült) vagy a szintén nemes könnyűfém anyagú utas-lábtartókra tekintünk.

 

Maradtak a Brembo fékek és a fekete fényezésű Takasago Excel felnik, miközben a színválasztékban feltűnik egy új (és merész) narancssárga: ha erre a narancs XT-re nézünk és közben hunyorgunk, akár még KTM-nek is vélhetnénk. A 48 LE-t leadni képes blokk ebben a változatában már teljesíti az Euro-3 környezeti normát. 

Színek